Koka, stek, grilla... Sparrisen smakar nu som bäst. Läs tipsen för hur du tillagar sparris och kolla in recepten och dryckesförslagen.
Läs mer >
Ett ögonblick…
Hollandaisesås är en sås på bland annat äggulor, smör och citron som ofta äts till fiskrätter.
100 g smör
2 rumstempererade äggulor
1 msk champagnevinäger
2 msk vatten
2 msk citronsaft
0,5 tsk salt
vitpeppar mald i pepparkvarn
Smält smöret i en kastrull. Låt det stå en stund och häll sedan försiktigt över den klara delen i ett annat kärl (häll bort den grumliga delen).
Slå äggulorna, vinägern och vattnet i en liten kastrull. Värm blandningen långsamt under omrörning tills den är ljus och len.
Lyft bort kastrullen från spisen. Slå långsamt i det skirade smöret under omrörning. Smaka av med citronsaft, peppar och salt.
Recept Sanna Kekäläinen Foto Reetta Pasanen