Tillbaka
Recept

Honungssött majsbröd

Vegetarisk

Honungssött majsbröd

Vegetarisk
40 min
6 personer
40 min
6 personer

Det honungssöta majsbrödet bakas med bakpulver och liksom focaccia i en ugnsform. Den rikliga mängden olja gör brödet saftigt och frasigt och honungen balanserar upp den eldiga chilin.

Ingredienser
  • 4 dl naturell yoghurt

  • 4 msk olivolja

  • 1 msk honung

  • 4 dl majsmjöl

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1,5 tsk salt

  • smörja formen med 2 msk olivolja


För ytan
  • 2 msk olivolja

  • 3 msk flytande honung

  • 1 röd chilifrukt

  • 1 tsk flingsalt

Tillredning
  1. Slå på ugnen (+ 200 °C). Rör ner olivolja och honung i yoghurten. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet och rör ner blandningen i yoghurten. Mixa snabbt till en homogen deg.

  2. Smörj en ugnsform (20 x 30 cm) med olja och slå i degen. Ringla olja och honung ovanpå.

  3. Skölj och klyv chilin. Avlägsna fröerna och skiva frukten. Strö chiliringar och flingsalt på degen.

  4. Grädda cirka 25 minuter i mitten av ugnen tills brödet lossnar från formens kanter och ytan är fast. Låt brödet svalna. Ringla ännu honung över brödet och skiva.

Recept Suvi Rüster, foto Elvi Rista