
Honungssött majsbröd
Det honungssöta majsbrödet bakas med bakpulver och liksom focaccia i en ugnsform. Den rikliga mängden olja gör brödet saftigt och frasigt och honungen balanserar upp den eldiga chilin.
Ett ögonblick…
Det honungssöta majsbrödet bakas med bakpulver och liksom focaccia i en ugnsform. Den rikliga mängden olja gör brödet saftigt och frasigt och honungen balanserar upp den eldiga chilin.
4 dl naturell yoghurt
4 msk olivolja
1 msk honung
4 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
smörja formen med 2 msk olivolja
2 msk olivolja
3 msk flytande honung
1 röd chilifrukt
1 tsk flingsalt
Slå på ugnen (+ 200 °C). Rör ner olivolja och honung i yoghurten. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet och rör ner blandningen i yoghurten. Mixa snabbt till en homogen deg.
Smörj en ugnsform (20 x 30 cm) med olja och slå i degen. Ringla olja och honung ovanpå.
Skölj och klyv chilin. Avlägsna fröerna och skiva frukten. Strö chiliringar och flingsalt på degen.
Grädda cirka 25 minuter i mitten av ugnen tills brödet lossnar från formens kanter och ytan är fast. Låt brödet svalna. Ringla ännu honung över brödet och skiva.
Recept Suvi Rüster, foto Elvi Rista