
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Hummus på kikärter lämpar sig för många olika mezedukningar. Den läckra och mättande pastan, som brukar serveras med bröd, passar bra ihop med sallader och oliver.
3 vitlöksklyftor
1 burk (400 g) kokta kikärter
3 msk citronsaft
1 msk tahinia
1 tsk flytande honung
1 dryg dl olivolja
salt, mald svartpeppar, en nypa paprikapulver
1 msk finskuren färsk bladpersilja
Till serveringen
olivolja, rostade pinjenötter och pitabröd
Skala och finfördela vitlöken. Skölj kikärterna. Slå kikärterna, vitlöken, citronsaften, honungen och tahinin i en skål.
Mixa blandningen till en grov pasta med en stavmixer. Slå i olivoljan, kryddorna och persiljan.
Lägg hummusen i en serveringsskål. Gör en grop mitt i hummusen och fyll den med olivolja. Toppa med pinjenötter. Servera med pitabröd. Hummusen håller cirka tre dagar i kylskåp (i plastfolie).
Till en mezemåltid kan man med fördel servera ett nyansrikt och strukturerat sauvignon blanc -vin från Chile eller Nya Zeeland.
Andra alternativ är ett syrligt assyrtikovin från Santorini eller ett torrt strukturerat rosévin från Frankrike eller Italien.
Ölvänner kan välja ett veteöl med citrusaromer.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post