Tillbaka
Recept

Ingefärssirap

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Ingefärssirap

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
60 min
10 personer
60 min
10 personer

Fräsch och pikant ingefärssirap passar till mat, dryck och godis. Häll gärna en läcker tår i drinken eller över glassen.

Ingredienser
  • 2 dl vatten

  • 2 dl socker

  • 50–70 g färsk ingefära

Tillredning
  1. Skala och skär ingefäran i skivor och koka den i cirka en halv timme till sirap tillsammans med vatten och socker. Låt svalna och sila sirapen i en burk. Sirapen håller sig cirka tre veckor i kylskåp.

  2. Slå sirap över fruktsallad, glass, pannkakor eller krydda ditt mousserande vin med några droppar. Prova också i kycklingrätter.

Tips! Tillsätt en skvätt citronsaft i sirapen.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen