- Mal fisken eller köp färdig fiskfärs.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och riv potatisarna. Sammanslå fisken, vitlöken, den rivna potatisen och parmesanosten. Tillsätt äggen, bladpersiljan och citronskalet. Krydda med salt, peppar och chili.
- Ställ massan i kylskåp för ca en halv timme.
- Trilla med fuktade händer små bullar av massan. Sväng dem lätt i skorpmjöl.
- Stek fiskbullarna ca 5 minuter i olja i en stekpanna. Oljan bör gå upp till halva höjden av bullarna. Alternativt kan du steka bullarna utan skorpmjöl ca 15 minuter i 200-gradig ugn.
- Servera fiskbullarna som sådana eller med chilimajonnäs.
Med de här recepten åstadkommer du mat för tio personer:
Caprese med ugnsrostade tomater
Vegetarisk couscousröra med oliver
Potatissallad med bönor
Röd pestosås
Chilimajonnäs
Mandelsås med örter
Smördåstårta med fyllning av sparrispasta och skagenröra
Souvlakispett med kyckling