Tillbaka
Recept

Jordgubbs- och havrefärskgröt

Vegetarisk

Jordgubbs- och havrefärskgröt

Vegetarisk
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Höjdpunkten för en sommarfrukost blir till när man tillagar en stor skål färskgröt för hela frukostgänget.  Färskgröten lagas i en handvändning och när en tillräcklig mängd vätska tillsätts, behöver inte gröten stå över natten. Bananer ger fyllighet i smaken och helheten toppas med inhemska jordgubbar. Hälsosamt, mättande och garanterat gott!

Ingredienser
  • 2 dl ekologiska havregryn

  • 3,5 dl grekisk yoghurt

  • 1 3/4 dl fettfri mjölk

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 tsk äkta vaniljpulver

  • 1 ½ bananer i tärningar

  • 3 dl jordgubbar i tärningar

  • 2–3 msk lönnsirap

  • Dessutom ovanpå i skivor 1/2 banan och 5-6 jordgubbar

Tillredning
  1. Mät upp havregrynen i en skål.

  2. Tillsätt yoghurt och mjölk samt vaniljsocker och -pulver.

  3. Tärna bananerna och jordgubbarna och lägg dem i gröten.

  4. Söta färskgröten med lönnsirap.

  5. Dekorera gröten med skivor av jordgubbar och bananer. Servera genast.

Recept och foto Mari Moilanen