Tillbaka
Recept

Jordgubbs-vattenmelonsorbet med mousserande vin

Vegan

Jordgubbs-vattenmelonsorbet med mousserande vin

Vegan
60+ min
6 personer
60+ min
6 personer
Varför inte servera sorbet cocktailen på nytt vis? Frys sorbeten i glassformar och servera den i glas med mousserande vin.
Ingredienser
  • 500 g skalad vattenmelon

  • 250 g jordgubbar

  • ca 0,5 dl socker

  • 0,5 dl glukossirap

  • 2 msk nypressad limesaft

  • 1 fl. prosecco eller något annat mousserande vin

Tillredning
  1. Kärna ur vattenmelonen. Mosa melonen och kör moset genom en sil.
  2. Mosa jordgubbarna och blanda moset med melonmoset. Tillsätt socker, glukossirap och limesaft. Smaka av blandningen med socker.  
  3. Slå blandningen i glassformar och ställ dem i frysen. Låt sorbetpinnarna frysa (ca 3 timmar).
  4. Ställ sorbetpinnarna i glas och slå på mousserande vin.