Jordgubbs-vattenmelonsorbet med mousserande vin

Varför inte servera sorbet cocktailen på nytt vis? Frys sorbeten i glassformar och servera den i glas med mousserande vin.

Ingredienser

  • 500 g skalad vattenmelon

  • 250 g jordgubbar

  • ca 0,5 dl socker

  • 0,5 dl glukossirap

  • 2 msk nypressad limesaft

  • 1 fl. prosecco eller något annat mousserande vin

Tillredning

  1. Kärna ur vattenmelonen. Mosa melonen och kör moset genom en sil.
  2. Mosa jordgubbarna och blanda moset med melonmoset. Tillsätt socker, glukossirap och limesaft. Smaka av blandningen med socker.  
  3. Slå blandningen i glassformar och ställ dem i frysen. Låt sorbetpinnarna frysa (ca 3 timmar).
  4. Ställ sorbetpinnarna i glas och slå på mousserande vin.
Dryckesförslag
Jordgubbs-vattenmelonsorbet med mousserande vin
Som avslutning på en lyckad måltid kan man med fördel servera ett trendigt mousserande vin från Italien. Fastän proseccon är en torr dryck lämpar sig dess generösa fruktighet utmärkt till de läckra sorbetpinnarna. Lätt och trevligt!