900 g färsk eller 500 g kokt svamp, t.ex. shiitake
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl portvin
färsk persilja
1 lagerblad
timjan och anis enligt smak
salt och svartpeppar
Tillredning
Stycka fasanen i fyra bitar. Krydda bitarna med salt och peppar och bryn dem i smör. Skär löken fint och stek den några minuter med svampen i en annan panna. Blanda vispgrädden och portvinet och vispa lätt.
Varva fasanbitarna och svamp-lökblandningen i en gryta, gärna av gjutjärn. Tillsätt kryddorna. Häll blandningen av grädde och portvin över det hela. Ställ grytan i 175-gradig ugn och låt den puttra tills fasanbitarna är färdiga, vilket tar från en till en och en halv timme.
Som tillbehör kan du servera till exempel svamppickels och stekta squashtärningar.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.