Kalkon-sardelltonnato

I den här versionen av vitello tonnato viker du kalkonsteken ovanpå en liten rostad brödbit och ovanpå breder du ut en pasta som kryddats med sardeller.

Ingredienser

  • 300 g kalkonfilé (köpt eller skuren ur en filérulle)

Sardelltonnato

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk liten kapris

  • 6 sardellfiléer (eller tonfisk)

  • 2 dl majonnäs

  • 3 msk riven parmesan

  • 1 msk citronsaft

  • (salt), svartpeppar mald i pepparkvarn

Garnering

  • rucola, kapris, rostade pinjenötter, parmesanflarn

Till serveringen

  • rostad baguette

Tillredning

  1. Skala vitlöken. Slå alla ingredienser i en skål och mixa dem med en stavmixer.

  2. Placera kalkonfiléerna på ett serveringsfat tillsammans med baguetten. Slå på sås och garnera med rucola, kapris, parmesanflarn och pinjenötter.

Dryckesförslag
Kalkon-sardelltonnato

Smakerna i den italienskinspirerade läckerheten rimmar utmärkt med ett frisk, torrt vitt vin från norra Italien. Vin gjort på Italiens egna druvsorter Arneis, Cortese och Ribolla Gialla ger spännande smakupplevelser, men man kan även välja ett lätt, örtigt pinot grigiovin eller ett fruktigt chardonnayvin från Italien.

Vänner av mousserande vin kan välja en prosecco med pärontoner.