
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Den läckra skandinaviska godbiten lämpar sig för alla sommarens fester.
1 dl majonnäs
ca 0,5 dl crème fraîche
2 tsk citronsaft
2 msk hackad dill
0,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn
en halv liten rödlök
1 tsk rivet citronskal (ekologiskt odlad)
150 g kallrökt lax i skivor
ca 20 kalla kokta potatisar
Till serveringen
rom, skott eller örter
Skala och tärna löken i så små bitar som möjligt.
Blanda majonnäsen, crème fraîchen, citronsaften och dillen. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt med lök och rivet citronskal.
Tärna laxen och slå på majonnäsblandningen. Obs! Röran bör vara tillräckligt fast för att den inte skall rinna av potatisen.
Skär av potatisens topp och botten så att potatisen kan stå på serveringsfatet. Avlång potatis (t.ex. siikli) kan klyvas. Skopa laxröra över potatisen och dekorera med rom och örter (skott). Använd överblivna potatisbitar exempelvis till att fylla en omelett.
Ett nyansrikt, strukturerat vitt vin lämpar sig utmärkt till laxens rökta aromer och majonnäsblandningens fyllighet. Varför inte servera en oekad chardonnay från Chablis eller en syrlig, aromatisk Grüner Veltliner från Österrike?
Ölvänner kan välja en aromatisk pils eller ett friskt veteöl.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post