Grönmusslornas frasiga panering görs på pistaschnötter, vitlök och parmesan.
Kolla receptet >
Ett ögonblick…
Örter, parmesan och japanskt panko-ströbröd ger kammusslan krispig yta. Den trendiga läckerheten lämpar sig bland annat som tilltugg till fördrinken.
1,5 dl panko-ströbröd
2 msk smält smör
2 tsk olivolja
1 skalad och hackad vitlöksklyfta
2 msk riven parmesanost
ca 1 tsk flingsalt
svartpeppar mald i pepparkvarn
2 msk finfördelad bladpersilja
12 stora kammusslor
citron- eller limeklyftor
Sammanför panko-ströbrödet, det smälta smöret, oljan och vitlöken. Tillför parmesanen och smaka av med salt, svartpeppar och bladpersilja.
Torka av kammusslorna med hushållspapper och krydda dem lätt med salt och peppar. Panera musslorna med panko-blandningen. Lägg musslorna i en ugnsform och strö på ytterligare panko-blandning.
Stek musslorna i ugn (+ 200 °C) ca 10 min. Servera med citron- eller limeklyftor.
Tips! Det japanska panko-ströbrödet säljs under bland annat varumärket Yutaka. Pankon kan ersättas med smulor av lätt torkat ljust bröd, men inte med vanligt skorpmjöl.