
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Jamie Oliver har satt sin prägel på den traditionella nordspanska rätten. Kaninköttet kan vid behov ersättas med exempelvis innerfilé av gris.
2 kaniner (sammanlagt ca 2,5 kg)
6 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
0,75 dl olivolja
2 tsk mald paprika
2 kvistar rosmarin
1 flaska (7,5 dl) rödvin
(grönsaksbuljong)
2 burkar (á 250 g) grillad paprika
salt
peppar mald i pepparkvarn
Skär kaninköttet i jämnstora bitar. Skala och tärna löken. Klyv vitlöken.
Bryn köttet i omgångar i olja. Låt köttet vila.
Bryn löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt köttet, den malda paprikan, rosmarinen och vinet. Koka upp blandningen och minska därefter
värmen (medelhög). Låt blandningen puttra under lock 1,5–2 timmar eller tills köttet är mjukt. Tillsätt grönsaksbuljong om grytan verkar torr.
Tillsätt den grillade paprikan. Smaka av med peppar och salt. Låt grytan puttra ytterligare 10 minuter.
Servera grytan med lantbröd och grönsallad. Grytan kan även serveras med ris.
Nyansrika och utvecklade och robusta och kraftfulla spanska röda viner rimmar utmärkt med kaningrytans smaker.
Vin gjort på druvan Tinto Fino (Tempranillo) balanserar upp grytans örtiga kryddighet med sin fruktighet och balanserade ekighet.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post