En orange dryck som innehåller apelsinsorbet, citronsoda och ananassaft är kusligt läcker på halloweenfesten.
Se receptet >
Ett ögonblick…
I den här bålen möter karamellens sötma äpplets syrlighet och sältan av flingsaltet. Du kan gärna gröpa ur innehållet ur äpplen och använda frukterna som skojiga serveringsglas. Lämna rejält med fruktkött kvar i botten, annars rinner drycken ut. Fyll ”glasen” strax före serveringen.
1 äpple
2 dl ginger ale eller äppelsaft
2 msk kall karamellsirap
¼ tsk flingsalt
5 dl kall, torr äppelcider
Tvätta och skär äpplet i kuber eller klyftor. Ställ in bitarna i frysen under tiden som du tillreder båldrycken.
Kyl ner alla råvaror till kylskåpstemperatur.
Blanda ihop ginger ale, sirap och salt.
Plocka i kalla äppel- och isbitar i glasen eller bålskålen. Slå på ginger ale-blandningen.
Fullända med cider. Blanda försiktigt och smaka av. Tillsätt sirap om du vill göra drycken sötare.
Tips: Frys gärna isbitarna av äppelsaft.
Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen