Karamelliserad frukt

Gör som fransmännen och kombinera champagne med brieost till en himmelsk smakupplevelse. Duka upp en ordentlig bit Brie de Meux-ost och några lätt karamelliserade nötiga frukter. En kombination som inte tarvar något annat.

Ingredienser

  • 4 gula plommon, aprikoser

  • eller nektariner

  • 3 msk smör

  • 4 msk socker

  • 2 tsk rivet apelsinskal

  • 4 msk vatten

  • 4 msk rostade nötter,

  • t.ex. macadamianötter

Tillredning

  1. Klyv frukterna och avlägsna kärnorna. Skiva fruktköttet.

  2. Smält smöret i en panna. Tillsätt sockret, fruktskivorna och det rivna apelsinskalet. Stek blandningen cirka en minut. Tillsätt vattnet och koka upp.

  3. Strö hackade nötter över de karamelliserade frukterna. Servera frukterna svala eller avkylda med brieost.

Dryckesförslag
Karamelliserad frukt

Fyllig och fruktig årgångschampagne med inslag av brioche eller fyllig roséchampagne med hallon­inslag är festliga drycker.

Testa även fylliga och rostade chardonnayer eller nyansrika och utvecklade pinot noirer med denna vinvänliga läckerhet.