Tillbaka
Recept

Kekribullar eller höstliga köttbullar

Glutenfri
Laktosfri

Kekribullar eller höstliga köttbullar

Glutenfri
Laktosfri
30 min
5 personer
30 min
5 personer

Köttbullar får mersmak av rödbeta, kapris och örter. Älg- och renfärs lämpar sig utmärkt i köttbullarna.

Dryckesförslag

Till kekribullarna kan man med fördel servera en bärig och frisk pinot noirPinot noir-vinerna från Nya Zeeland är lättare än de fylliga vinerna från bland annat Chile och Australien. Den som föredrar öl kan välja en krispig pils eller en ljus fruktig lager.

Ingredienser
cirka 25 köttbullar
  • 1 lök 

  • 1 msk rybsolja

  • 4 små ättiksrödbetor

  • 500 g köttfärs (älg-gris eller nöt-gris)

  • 1 ägg 

  • 2 msk hackad gräslök

  • 1 msk liten kapris

  • 1 tsk flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning
  1. Skala och hacka löken. Bryn den i olja.

  2. Riv rödbetan och blanda den med köttfärsen och löken. Rör ihop ägget, gräslöken, kaprisen och kryddorna. 

  3. Rulla små bullar av smeten. Stek bullarna i smör och olja tills de är färdiga (cirka 5 minuter). Alternativt kan bullarna stekas i ugn (cirka 15 minuter vid + 225 °C).

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko