![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
Knaprig pork belly till rioja
Trendig pork belly steks i en bit. Köttet får stå länge i ugn på relativt låg värme.
Ett ögonblick…
Trendig pork belly steks i en bit. Köttet får stå länge i ugn på relativt låg värme.
2 msk fänkåls- eller korianderfröer
1 tsk svartpepparkorn
några timjankvistar
2 tsk salt
3 skalade vitlöksklyftor
2 msk rybsolja
1,5–2 kg benfri grissida/sidfläsk (pork belly)
saften från en citron
Rosta fänkåls- eller korianderfröerna och pepparkornen i en torr och het stekpanna. Stöt dem sedan i en mortel tillsammans med timjankvistarna, saltet och vitlöksklyftorna. Slå 2 msk olja i pastan.
Skär smala snitt i köttbitens fettlager men låt inte kniven nå ner i köttet. Gnid in köttbiten med kryddorna och låt den dra över natten i ett svalt utrymme.
Ställ köttbiten i rumstemperatur ungefär en halv timme före tillredningen. Stek köttet i ugn (+ 200 °C) ca 30 minuter.
Slå citronsaften över köttbiten. Sänk ugnstemperaturen till + 175 °C och fortsätt stekningen ca 2 timmar.
Höj ugnstemperaturen till + 225 °C och stek ytterligare ca 30 minuter. Ta ut köttbiten ur ugnen och täck den med foliepapper. Låt köttet vila ca 15 minuter.
Servera pork bellyn med rostade grönsaker.