De proteinrika kikärterna är läckra i dippsåser och pastor och ersätter lätt fisken i olika rätter. Pastejen är enkel och snabb att tillaga.
Se recept >
Ett ögonblick…
Middagen är julaftonens höjdpunkt. I år bjuder vi på fylliga smaker från Medelhavets sol. De klassiska smakerna från Toscana får sällskap av moderna aromer med ostlig touch.
Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco.
Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.
1 liten schalottenlök
1 förpackning (300 g) fryst kycklinglever
2 msk smör
1 msk kapris
några salviablad
2 tsk tomatpuré
1 msk vin santo
flingsalt, torkad chili mald i kvarn
Skala och hacka löken. Tina kycklinglevern och stek den och löken 5 minuter i smör.
Slå levern, kaprisen, salvian och tomatpurén i en skål. Mixa blandningen med en stavmixer.
För över blandningen till stekpannan och tillsätt vin santo. Stek blandningen några minuter under omrörning. Smaka av med salt och chili. Servera pastejen med rostad baguette.