Kycklingleverpastej

Middagen är julaftonens höjdpunkt. I år bjuder vi på fylliga smaker från Medelhavets sol. De klassiska smakerna från Toscana får sällskap av moderna aromer med ostlig touch.

Ingredienser

  • 1 liten schalottenlök

  • 1 förpackning (300 g) fryst kycklinglever

  • 2 msk smör

  • 1 msk kapris

  • några salviablad

  • 2 tsk tomatpuré

  • 1 msk vin santo

  • flingsalt, torkad chili mald i kvarn

Tillredning

  1. Skala och hacka löken. Tina kycklinglevern och stek den och löken 5 minuter i smör.

  2. Slå levern, kaprisen, salvian och tomatpurén i en skål. Mixa blandningen med en stavmixer.

  3. För över blandningen till stekpannan och tillsätt vin santo. Stek blandningen några minuter under omrörning. Smaka av med salt och chili. Servera pastejen med rostad baguette.

Dryckesförslag
Crostini-bord

Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco.

Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.

Julmiddag på toskanskt vis

Middagen är julaftonens höjdpunkt. I år bjuder vi på fylliga smaker från Medelhavets sol. De klassiska smakerna från Toscana får sällskap av moderna aromer med ostlig touch.

Meny

Fördrink
Tuscan fresco

Förrätt: crostini-bord
Kycklingleverpastej
Olivpasta
Varm sallad på kikärter och bladkål
Bresaola

Mellanrätt
Salviapasta

Varmrätt
Toskansk fläskrulle (grisrulle)
Nöt-fänkålspaté

Dessert
Panforte