Sväng ner köttbitarna i marinaden och täck skålen med plastfolie. (Tillsätt gurkmeja om du vill ge rätten gul färg). Marinera köttet ett par timmar eller helst över natten.
Trä upp köttbitarna på spetten. Metallspett bör oljas in. Grilla spetten 15 minuter eller tills köttet är genomstekt. Vänd spetten så att de grillas jämnt på alla sidor. Du kan alternativt steka spetten ca 15 minuter i 200-gradig ugn.
Låt spetten svalna. Servera med tonnatosås.
Tonnatosås:
Låt oljan rinna av tonfisken. Lägg fisken i en skål tillsammans med sardellfiléerna, majonnäsen och citronsaften. Blanda med stavmixer. Tillsätt mera majonnäs om blandningen är för tjock. Krydda med svartpeppar, och eventuellt med salt enligt smak.
Portionera ut såsen i serveringsglasen. Fäll ner några kaprisknoppar på såsen i varje glas.
Ställ kycklingspetten i glasen. Garnera med blad av rucola, någon annan sallad eller bladmynta (shiso).
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.