Tillbaka
Recept

Lamm med timjan

Glutenfri
Laktosfri

Lamm med timjan

Glutenfri
Laktosfri
40 min
4 personer
40 min
4 personer
En rostbiff av lamm är förvånansvärt snabblagad och den håller sig saftig under stekningen. En grön salsa verde och fetasallad med granatäpple och pomelo är fräscht vårliga tilltugg till lammet.

 

Dryckesförslag

Till lammet passar det bra med ett något avkylt, lättare australiskt shirazvin som mjukats upp med andra druvsorter. Också en örtig och tropiskt amerikansk IPA fungerar utmärkt.

Ingredienser
  • 600 g lammrostbiff

  • flingsalt, svartpeppar och torkad chili ur kvarn

  • några kvistar timjan

Till stekningen:
  • smör-oljeblandning

Tillredning
  1. Låt köttet stå i rumstemperatur i ungefär en halv timme före stekningen. Smaksätt med salt, peppar och chili.
  2. Stek köttet i pannan i smör-oljeblandning och timjan tills det har fått en vacker färg.

  3. Stick in en stektermometer där köttet är som tjockast. Fortsätt stekningen i 175 graders ugnsvärme tills termometern visar 58 grader (cirka 15 minuter). Lägg in steken i aluminiumfolie och låt den dra i 10 minuter. Skiva köttet.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen