Lammcrostini

Lättglad och chosefri fingermat.

Ingredienser

  • 1/2 lantbaguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g malet kött av unglamm eller lamm
  • ca 100 g aubergin i bit
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 msk smetana

Till garnering
  • färsk timjan
  • flagad pecorino

Tillredning

  1. Krossa vitlöksklyftan och smaksätt oljan med den. Skiva baguetten och pensla skivorna med oljan.
  2. Rosta 5–7 minuter i 200-gradig ugn.
  3. Bryn köttfärsen i en stekpanna. Kärna ur auberginen och tärna den så fint som möjligt. Hacka löken. Rör ner aubergintärningarna och lökhacket i köttfärsen. Tillsätt tomatpurén och smetanan. Hetta upp röran och fördela den på baguetteskivorna.
  4. Garnera skivorna med färsk timjan och ostflagor.