![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/chat.png)
X
Ett ögonblick…
2 ytterfiléer av lamm
salt
nyriven svartpeppar
ca 400 g pasta (spagetti, tagliatelle eller figurpasta)
ca 1/2 dl olivolja
Röd pesto
1-2 vitlöksklyftor
1 burk (140 g) soltorkade tomater
3 msk riven parmesan
eller pecorino
1 msk (rostade) pinjenötter
ca 2 dl olivolja
Till garnering
2 msk rostade pinjenötter
1-2 krukor vildrucola
ca 1 dl flagad parmesan
eller pecorino
Till stekning
olje-smörblandning
Tag ut köttet i rumsvärme cirka en halvtimme i förväg. Salta och peppra filéerna.
Gör pestosåsen. Skala vitlöken och lägg dem i en skål tillsammans med de övriga såsingredienserna. Mosa med stavmixer till en något grov blandning. Tillsätt olja så att blandningen blir smidig.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Bryn lammfiléerna cirka 3 minuter på var sida i smör-oljebladning i en stekpanna. Filéerna får bli snyggt ljusröda inuti. Vira in de stekta filéerna i aluminiumfolie för en stund.
Sammanslå pastan, såsen och rucolabladen. Rör om väl. Skiva köttet och lägg bitarna ovanpå pastan. Garnera med pinjenötter och ostflagor.
Tips:
I nödfall kan du använda oljan i burken med de soltorkade tomaterna för peston. Det är dock inte det bästa alternativet, för oljan i konservburken är inte av högsta kvalitet, och ofta innehåller den vinäger. Du kan göra såsen i förväg och ställa den i kylskåpet. Täckt med färskfolie står den sig i cirka tre dagar.
Så rostar du pinjenötter:
Mät upp nötterna på en torr, het panna. Stek under omrörning tills nötterna får färg. Häll över nötterna på en flat tallrik för att svalna. Förvara de rostade pinjenötterna i en lufttät burk.