Lammgryta

Tillred gärna lammet i mörkt och fylligt öl.

Ingredienser

  • 350 g tärnad lammstek

  • smör till stekningen

  • 2–3 dl mörkt öl

  • rödlök, morot

  • 0,5 palsternacka

  • 2 vitlöksklyftor

  • majsmjöl

  • rejält med färsk timjan och rosmarin

  • vatten (eller köttbuljong)

  • salt och peppar

Tillredning

  1. Bryn köttet i smör i het panna.

  2. Lägg över köttbitarna i grytan, tillsätt öl och låt sjuda i 3–4 timmar.

  3. Ta bort köttet från grytan och koka rotfrukterna och vitlöken i skyn som blivit över i grytan.

  4. Tillsätt vatten eller köttbuljong om det behövs.

  5. Lägg köttet i grytan och krydda med salt och peppar efter egen smak. Red med majsmjöl.

  6. Tillsätt örterna till sist och låt sjuda under lock ännu i cirka 15 minuter.

  7. Servera med ris eller couscous.

Dryckesförslag
Lammgryta

Till det möra lammet kan du med fördel servera mörkt och fylligt veteöl eller ljus, maltig lager.