Lättlagade bruschettor med olika fyllningar

Enkelt och okomplicerat. Det är honnörsorden när vi bjuder vännerna på glöggfest i advent. Prova att servera rustik bruschetta som tilltugg till varm glögg. Ställ fram olika salta råvaror och låt varje gäst komponera sin egen favorit!

Ingredienser

  • lantbröd
  • vitlöksklyftor
  • svartpeppar ur kvarn
  • rucola

Alternativa fyllningar
  • grön eller röd pesto eller färdig tomatsås för pasta
  • tigerräkor, parmesan och getost
  • genomstekt kycklingfilé, parmesan och blåmögelost
  • jordärtskocka, kalamataoliver, parmesan eller mozzarella och pinjenötter

Tillredning

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skiva brödet. Gnid in skivorna med lite vitlök.
  2. Bred ut några teskedar pesto eller en matsked pastasås på brödskivan. Lägg på fyllningen enligt val.
  3. Grädda bröden på övre falsen ca 5 minuter eller tills bröden är varma och osten har smält lite. Strö svartpeppar på bröden och garnera med rucola.
Dryckesförslag
Lättlagade bruschettor med olika fyllningar

Ett bärigt och friskt rödvin, eller ett friskt lageröl med hög maltighet.