Tillbaka
Recept

Lax och fikon

Lax och fikon

20 min
6 personer
20 min
6 personer

Lax med fikon är en enkel, men överraskande och gomsmekande förrätt.

Dryckesförslag

Smakhelheten balanseras upp av ett fylligt och aromrikt pinot grisvin från Alsace.

Den som föredrar bubblande viner kan välja ett fylligt mousserande vin med citrustoner eller champagne.

Ingredienser
  • 6 fikon

  • ca 100 g gravlax

  • rucola eller någon annan välsmakande sallat

Dressing

  • 1 msk limesaft

  • 2 msk olivolja

  • 2 tsk flytande honung

  • (0,25 tsk mald chili)

Tillredning
  1. Laga dressingen genom att röra ihop ingredienserna.

  2. Skär fikonen i fyra delar och strimla laxen. Gör knyten genom att vira lax och rucola runt fikonen.

  3. Låt gästerna själva slå dressing på knytena innan de avnjuts.