Se recept >
Chat
X
Ett ögonblick…
10 skivor malaxlimpa, svartbröd eller råglimpa
200 g skinn- och benfri färsk lax
10 kokta, skalade jätteräkstjärtar
1 msk matolja till stekning
Marinad
1 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 dl finhackade örter, t.ex. dill och gräslök
2 tsk salt
1/2 tsk socker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar ur kvarn
Pepparrotskräm
1 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot, eller enligt smak
salt, grovmalen svartpeppar
Rör samman alla marinadingredienser. Marinera laxen några timmar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen ca 2 minuter på var sida. Den får förbli rosa inuti. Låt svalna och skiva.
Skiva limpan och skär eventuellt bort kanterna.
Bred ut pepparrotskräm på brödskivorna. Lägg en laxskiva och en rökstjärt på varje smörgås. Du kan garnera smörgåsarna med örtkvistar.