En välsmakande paprikasallad lagar du enkelt av några råvaror. Krydda de ugnsrostade paprikorna med vitlök och servera dem med andra petiscos – portugisiska tapas.
Se recept >
Ett ögonblick…
Den här salladen kan du tillaga till festens buffébord eller äta som välsmakande lunchsallad.
350 g figurpasta, t.ex. penne
2 dl riven parmesanost
200 g kall- eller varmrökt lax
1 kruka vattenkrasse
2 avokador
1 msk citronsaft
Gräslöksdressing
2 citroner
ca 1,5 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar mald i pepparkvarn
1 dl hackad färsk gräslök eller bladpersilja
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Laga dressingen medan pastan kokar. Skölj den ena citronen extra omsorgsfullt och riv sedan skalet. Pressa saften ur vardera citronen och spara en matsked citronsaft till senare. Rör ihop olivoljan, citronsaften och det rivna citronskalet. Smaka av med salt, peppar och hackad ört. Slå av vattnet från pastan och rör där¬efter ihop pastan, dressingen och parmesanosten. Låt anrättningen svalna och ställ den därefter i kylskåp.
Dela laxen i mindre bitar. Rör ner fisken och vatten¬krassen i salladen. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Stänk på citronsaft. Rör ner avokadobitarna i salladen. Smaka av med citron och salt.
Tips: Avokadon mörknar trots citronsaften. Om salladen görs på förhand lönar det sig att röra ner avokadon strax före serveringen.