Lönnsiraps-rosmarinpotatis

Den söta lönnsirapen sätter piff på bekant potatisen. Sött och salt är en trendig kombination i amerikansk stil.

Ingredienser

  • 12 medelstora fasta potatisar

  • 4 msk olivolja

  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

  • några kvistar rosmarin

  • 3 msk lönnsirap

  • (3 msk skorpmjöl/ströbröd)

Tillredning

  1. Skölj, skala och borsta potatisarna. Snitta ytan med några millimeters mellanrum. Skär bort en bit av potatisarna så att de kan stå i ugnsformen. Slå på olja. Krydda med salt, peppar och finfördelad rosmarin. 

  2. Stek potatisarna 35 minuter i ugn (+200 °C).

  3. Slå på lönnsirap. Strö skorpmjöl på potatisarna om du vill ha krispighet. Fortsätt stekningen cirka 15 minuter eller tills potatisarna är mjuka.

Dryckesförslag
Lönnsiraps-rosmarinpotatis

Fransk lantcider rimmar utmärkt med lönnsirapens sötma och rosmarinens aromer.

Ölvänner kan med fördel välja en mjuk och aromrik mörk lager.