Tillbaka
Recept

Marinad till fläsk: österländsk rub

Marinad till fläsk: österländsk rub

10 min
10 min

En erfaren grillmästare vet det – det läckraste och mustigaste resultatet får man med bra kryddor.

Dryckesförslag

Pulled pork, som har erövrat världen under de senaste åren, lämpar sig för nästan alla tillfällen. En sötaktig orientalisk rub sätter spännande piff på köttet.

Smakupplevelsen förhöjs av en IPA med stor humlebeska eller ett fylligt, moget och syltigt zinfandelvin från USA.

Ingredienser
  • 1 msk flingsalt

  • 1 msk farinsocker

  • 1 tsk ingefära

  • 1 tsk korianderfrön

  • 1 tsk chiliflingor

  • 0,5 tsk lökpulver

  • 1 tsk rivet skal av lime

Tillredning
  1. Mät upp ingredienserna varvvis i en burk eller blanda ihop i en skål.

  2. Gnid in filéns, kasslerns eller ribsens yta med kryddblandningen och låt dra i en halv timme i rumstemperatur.

  3. Grilla köttet.

  4. Du kan behändigt röra ihop en marinad av kryddblandningen bara genom att tillsätta vätska: till en marinad för ett kilo fläsk behövs 1 sats kryddblandning, 1,5 dl rybsolja, 0,5 dl äppelcidervinäger och 1 msk sesamolja.