Marinad till kött: traditionell rub

När du rör ihop en egen kryddblandning, en rub, får du exakt de smaknyanserna som du själv önskar.

Ingredienser

  • 1 msk rörsocker

  • 2 tsk salt

  • 1,5 tsk rökt paprikakrydda

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk torkad rosmarin

  • 1 tsk senapsfrön

Tillredning

  1. Mät upp alla ingredienser varvvis i en burk eller blanda ihop dem i en skål.

  2. Gnid in köttytan med kryddblandningen, låt dra smak cirka en halv timme i rumstemperatur.

  3. Grilla köttet.

  4. Du kan behändigt röra ihop en marinad av kryddblandningen bara genom att tillsätta vätska: till en marinad för ett kilo rött kött behövs 1 sats med rub-krydda, 1,5 dl rybsolja och 3–4 msk rödvinsvinäger.

Dryckesförslag
Marinad till kött: traditionell rub

Mustiga och syltiga malbecviner från Argentina och robusta och kraftfulla shirazviner från Australien rimmar utmärkt med smaker av paprika och rosmarin.

Ölvänner kan välja en fruktig och nyansrik ale eller en robust porter eller stout.