Tillbaka
Recept

Marinad till kyckling: indisk rub

Marinad till kyckling: indisk rub

10 min
10 min

Ge en ny kick till dina sommarrätter genom att variera köttets smak med olika kryddblandningar.

Dryckesförslag

Den indiska smakvärlden balanseras upp av en halvtorr rik, frisk och fruktig riesling eller en aromatisk och fyllig pinot gris från Alsace.

Ölvänner kan med fördel välja en frisk och maltig ljus lager.

Ingredienser
  • 1 msk mörkt rörsocker

  • 0,75 msk salt

  • 2 tsk curry

  • 1 tsk spiskummin, m.a.o. jeeraa

  • 1 tsk kardemumma

  • 1 tsk kanel

  • 0,5 tsk cayennepeppar

Tillredning
  1. Mät upp ingredienserna varvvis i en burk eller blanda ihop i en skål.

  2. Gnid in kycklingfilén, vingarna eller kycklinglåren med kryddblandningen, låt dra i cirka en halv timme i rumstemperatur.

  3. Grilla köttet.

  4. Du kan behändigt röra ihop en marinad av kryddblandningen bara genom att tillsätta vätska: till en marinad för ett kilo kyckling behövs 1 sats kryddblandning, 2,5 dl naturell yoghurt och 0,5 dl rybsolja.