Marinerade jordgubbar och mascarponeskum till blinier

Sött rimmar utmärkt med blinier. Varför inte servera marinerade jordgubbar med mascarponeskum som dessert eller till måltidens sista blinier? Mums!

Ingredienser

  • 1 l (frysta) jordgubbar

  • saften och skalet (rivet) från 1 limefrukt

  • 1 knippe citronmeliss eller mynta (hackad)

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 msk honung

  • 1 msk florsocker

Mascarponeskum:
  • 1 dl vispgrädde

  • 1 burk mascarpone

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 msk florsocker

  • saften och skalet (rivet) från 1 citron

  • ca 2 msk hackad citronmeliss

Tillredning

  1. Laga blinidegen i god tid före stekningen, helst dagen före.

  2. Skiva jordgubbarna. Rör ihop limesaften, det rivna limeskalet, den hackade citronmelissen eller myntan, vaniljsockret, honungen och florsockret. Rör ner jordgubbarna i blandningen. Låt jordgubbarna marineras minst en timme.

  3. Gör skummet: Vispa grädden. Slå i de övriga ingredienserna och kontrollera smaken. Låt blandningen dra ungefär en halv timme.

  4. Garnera med myntablad och/eller florsocker.

Recept Otto Leskinen, Junior MasterChef 2017, foto Jesse Karjalainen
Dryckesförslag
Marinerade jordgubbar och mascarponeskum till blinier

Till jordgubbsblinier kan man servera ett syrligt mousserande kvalitetsvin. Vänner av söta drycker kan välja en halvtorr (demi-sec) champagne och den fördomsfrie kan friska upp helheten med en torr och fruktig champagne. Bland de mousserande vinerna finns även alkoholfria alternativ.