Tillbaka
Recept

Minispett

Minispett

20 min
8 personer
20 min
8 personer

Gott i ett nafs av få ingredienser. Spetsa korv och kammusslor, stek spettet och njut av den udda smakupplevelsen!

Dryckesförslag

Smakhelheten balanseras upp av ett fylligt och aromrikt pinot grisvin från Alsace.

Den som föredrar bubblande viner kan välja ett fylligt mousserande vin med citrustoner eller champagne.

Ingredienser
  • 8 kammusslor

  • 2 salsicciakorvar eller annan råkorv

  • saften och skalet (rivet) från en halv citron

  • (flingsalt), vitpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning
  1. Torka av kammusslorna med hushålls-papper och skär korvarna i fyra bitar.

  2. Stek korven några minuter per sida på medelhög värme. Trä upp korvbitarna och kammusslorna på stickor och stek spetten ännu i korvfettet cirka en minut per sida (korven och kammusslorna kan även stekas separat).

  3. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal. Strö peppar på kammusslorna. Eftersom korven är salt behövs sannolikt inget extra salt.