Modern grekisk sallad

Den grekiska salladen har moderniserats genom att byta ut tomaterna till sommarfräscha jordgubbar.

Ingredienser

  • 2 pkt (sammanlagt 400 g) fetaost i stor bit, inte i tärningar
  • 500 g jordgubbar
  • 1 gurka
  • 3 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 dl finhackade ärter, t.ex. basilika och oregano
  • ca 2 dl rucolablad

Marinerad rödlök
  • 4 små sommarrödlökar med skaft
  • 1 tsk (fling)salt
  • 2 tsk socker
  • 2 msk (rödvins)vinäger
  • 4 msk olivolja
  • (Dessutom: 8–10 minibaguetter)

Tillredning

  1. Marinera först rödlöken. Ta till vara de gröna skaften. Skär resten av lökarna i tunntunna skivor. Rör samman saltet, sockret och vinägern. Tillsätt löken och låt dra smak i minst 10 min. Kasta inte bort marinaden, utan rör ner oljan i den så får du en salladsdressing.
  2. Smula fetaosten. Noppa och skiva jordgubbarna. Skala och tärna gurkan. Klyfta oliverna och hacka lökskaften.
  3. Sammanför alla ingredienserna. Strö örterna och rucolan överst och avsluta med dressingen. Du kan servera salladen i urgröpta minibaguetter.