2 pkt (sammanlagt 400 g) fetaost i stor bit, inte i tärningar
500 g jordgubbar
1 gurka
3 dl urkärnade kalamataoliver
1 dl finhackade ärter, t.ex. basilika och oregano
ca 2 dl rucolablad
Marinerad rödlök
4 små sommarrödlökar med skaft
1 tsk (fling)salt
2 tsk socker
2 msk (rödvins)vinäger
4 msk olivolja
(Dessutom: 8–10 minibaguetter)
Tillredning
Marinera först rödlöken. Ta till vara de gröna skaften. Skär resten av lökarna i tunntunna skivor. Rör samman saltet, sockret och vinägern. Tillsätt löken och låt dra smak i minst 10 min. Kasta inte bort marinaden, utan rör ner oljan i den så får du en salladsdressing.
Smula fetaosten. Noppa och skiva jordgubbarna. Skala och tärna gurkan. Klyfta oliverna och hacka lökskaften.
Sammanför alla ingredienserna. Strö örterna och rucolan överst och avsluta med dressingen. Du kan servera salladen i urgröpta minibaguetter.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.