Tillbaka
Recept

Moderna club sandwiches

Moderna club sandwiches

De en uns lättare Club Sandwich-smörgåsarna byggs upp av luftorkad skinka, fräsch ost och kycklingfilé. Bröden toppas med sommargrönt.

Dryckesförslag

Club Sandwich matchar med en oekad, fruktig chardonnay från Chile eller Australien.

Ölvännen väljer en fruktig ale eller ett klosteröl.

Ingredienser
  • 8 skivor rostbröd

  • 2 msk rumsvarmt smör

  • 8 små sallatsblad, t.ex. hjärtsallat

  • 4 väl tilltagna skivor god ost (t.ex. comté)

  • 3 msk fullfet majonnäs

  • 2 tsk grön pesto

  • 4 skivor lufttorkad skinka

  • 1 stekt kycklingfilé

  • 8 skivor gurka

  • 8 kokta minisparrisar

Tillredning
  1. Bred ut brödskivorna på ett arbetsunderlag. Bred ut smör på hälften av dem. Täck med sallat och ost.
  2. Rör samman majonnäsen och peston. Bred ut blandningen på resten av brödskivorna. Täck med lufttorkad skinka och skivad kycklingfilé.
  3. Lägg skinksmörgåsarna på ostsmörgåsarna. Skär kanterna rena. Klyv bröden i tu.
  4. Garnera med t.ex. gurkskivor och sparris.