Tillbaka
Recept

Mörk choklad

Mörk choklad

60+ min
4 personer
60+ min
4 personer

Choklad är läckerheternas okrönte konung. Mörk choklad är både gomsmekande och hälsofrämjande. Med hjälp av det här receptet tillagar du godis att njuta av själv eller som gåva till släkt och vänner.

Dryckesförslag

Det kan vara utmanande att hitta en lämplig dryck till choklad. Till mörk choklad kan man välja en maltig stout, en stark muskat, en ruby eller ett LBV-portvin.

 

Ingredienser
  • 2 dl kakaosmör

  • 2 msk honung

  • (1 tsk vaniljextrakt)

  • 1,5–2 dl kakaopulver

Tillredning
  1. Skär kakaosmöret i bitar eller riv det. Smält smöret på vattenbad. Undvik för hög värme.

  2. Tillsätt honungen och vaniljextraktet. Blanda omsorgsfullt. Slå i kakaopulvret genom en sil och rör ihop blandningen till en jämn massa. 

  3. Slå massan i en form. Som form kan man använda en iskubsform eller en form med flat botten. Låt chokladen stelna några timmar i kylskåp eller en halv timme i frysen. Chokladen är färdig att avnjutas.