
Mulled cider
20 min
4 personer
Mulled cider, alltså glögg baserad på cider, är en populär vinterdryck särskilt i Storbritannien. Njut av den varma och kryddiga drycken under kalla dagar eller i samband med julfirandet.
Ett ögonblick…
Mulled cider, alltså glögg baserad på cider, är en populär vinterdryck särskilt i Storbritannien. Njut av den varma och kryddiga drycken under kalla dagar eller i samband med julfirandet.
1 l äppelcider (ofiltrerad)
1 ekologisk apelsin eller 2 clementiner
2,5 cm bit ingefära
3 kanelstänger
5 hela nejlikor
3 stjärnanis
Tvätta och skiva apelsinen. Skala ingefäran och skiva den.
Mät upp alla ingredienser i en kastrull och värm på låg värme tills drycken nästan når kokpunkten.
Servera het.
Tips: Om du vill ha sötare mulled cider kan du tillsätta 2–3 msk socker.
Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen.