Tillbaka
Recept

Mulled cider

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Mulled cider

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Mulled cider, alltså glögg baserad på cider, är en populär vinterdryck särskilt i Storbritannien. Njut av den varma och kryddiga drycken under kalla dagar eller i samband med julfirandet. 

Ingredienser
  • 1 l äppelcider (ofiltrerad) 

  • 1 ekologisk apelsin eller 2 clementiner 

  • 2,5 cm bit ingefära 

  • 3 kanelstänger 

  • 5 hela nejlikor 

  • 3 stjärnanis 

Tillredning
  1. Tvätta och skiva apelsinen. Skala ingefäran och skiva den.

  2. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och värm på låg värme tills drycken nästan når kokpunkten.

  3. Servera het. 

Tips: Om du vill ha sötare mulled cider kan du tillsätta 2–3 msk socker. 

Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen.