Nektarin-bresaolasallad

Servera denna fräscha sallad antingen som förrätt eller som tilltugg på buffébordet.

Ingredienser

  • 4 nektariner, persikor eller aprikoser

  • 8 dl grönsallat

  • 150 g bresaola (lufttorkat saltat oxkött) eller parmaskinka

  • 200 g taleggio, mozzarella eller  annan saftig ost

  • 3 msk krossade rostade nötter eller pinjenötter 

Elegant senapsdressing

  • 1 tsk söt senap

  • 1 tsk flytande honung

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk flingsalt

  • 0,5 tsk vitpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning

  1. Börja med dressingen. Rör ihop senapen, honungen och vinägern. Slå långsamt i olivoljan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

  2. Klyv eller skiva nektarinerna (persikorna eller aprikoserna). Grilla dem på grill eller i grillpanna tills de får vackra grillränder.

  3. Skölj och torka sallaten. Blanda ner hälften av dressingen och lägg därefter upp salladen på en serveringsbricka. Garnera med nektariner (persikor eller aprikoser), skinka och ost. Toppa salladen med nötter/pinjenötter och dressing.

Dryckesförslag
Nektarin-bresaolasallad

Denna italienskinspirerade sallad rimmar utmärkt med friska och fruktiga vita viner. Varför inte välja en norditaliensk pinot grigio med toner av citrus och nötter eller ett vin gjort på någon av de mindre kända druvsorterna Cortese, Arneis eller Verdicchio.