
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Servera denna fräscha sallad antingen som förrätt eller som tilltugg på buffébordet.
4 nektariner, persikor eller aprikoser
8 dl grönsallat
150 g bresaola (lufttorkat saltat oxkött) eller parmaskinka
200 g taleggio, mozzarella eller annan saftig ost
3 msk krossade rostade nötter eller pinjenötter
Elegant senapsdressing
1 tsk söt senap
1 tsk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
0,5 tsk vitpeppar mald i pepparkvarn
Börja med dressingen. Rör ihop senapen, honungen och vinägern. Slå långsamt i olivoljan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Klyv eller skiva nektarinerna (persikorna eller aprikoserna). Grilla dem på grill eller i grillpanna tills de får vackra grillränder.
Skölj och torka sallaten. Blanda ner hälften av dressingen och lägg därefter upp salladen på en serveringsbricka. Garnera med nektariner (persikor eller aprikoser), skinka och ost. Toppa salladen med nötter/pinjenötter och dressing.
Denna italienskinspirerade sallad rimmar utmärkt med friska och fruktiga vita viner. Varför inte välja en norditaliensk pinot grigio med toner av citrus och nötter eller ett vin gjort på någon av de mindre kända druvsorterna Cortese, Arneis eller Verdicchio.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post