New York Chicken Paillard

Servera fräsch rucolasallad med läckert grillad broiler antingen som middag eller som en del av festens buffébord.

Ingredienser

  • 4 minutbiffar av kyckling

  • 2 msk olivolja

  • ca 1 tsk flingsalt

  • 0,5 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 1 citron


Rucolasallad

  • ca 1 liter rucola

  • 400 g körsbärstomater

  • 4 msk olivolja

  • 1 msk rödvinsvinäger

  • 0,5 tsk flingsalt

  • 0,25 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

  • ca 2 dl parmesanflarn

Tillredning

  1. Smörj och krydda minutbiffarna med salt och peppar. Grilla eller stek biffarna några minuter per sida tills köttet är genomstekt. Pressa citronsaft på biffarna och placera dem på ett serveringsfat. Täck biffarna med foliepapper.

  2. Skölj och torka rucolan. Klyv körsbärs¬tomaterna och rör ner dem i rucolan. Blanda olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och rör sedan ner parmesanflarnen. Servera salladen på amerikanskt vis ovanpå minutbiffarna. Alternativt kan man skiva köttet och röra ner det i salladen.

Dryckesförslag
New York Chicken Paillard

Den läckra salladen rimmar utmärkt med en lätt eller medelfyllig, bärig och frisk valpolicella eller beaujolais. Vinet bör serveras lätt avkylt (+16–18 °C).

Lena och lätta vita viner, som balan­serar upp rucolans beska och tomaternas syrlighet, lämpar sig också till salladen.