Chicken parmigiana låter italienskt, vilket den ursprungliga, klassiska aubergineversionen faktiskt är. I Australien har rätten förädlats till en kycklingversion som dryper av mozzarella.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Servera fräsch rucolasallad med läckert grillad broiler antingen som middag eller som en del av festens buffébord.
Den läckra salladen rimmar utmärkt med en lätt eller medelfyllig, bärig och frisk valpolicella eller beaujolais. Vinet bör serveras lätt avkylt (+16–18 °C).
Lena och lätta vita viner, som balanserar upp rucolans beska och tomaternas syrlighet, lämpar sig också till salladen.
4 minutbiffar av kyckling
2 msk olivolja
ca 1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn
1 citron
Rucolasallad
ca 1 liter rucola
400 g körsbärstomater
4 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk flingsalt
0,25 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn
ca 2 dl parmesanflarn
Smörj och krydda minutbiffarna med salt och peppar. Grilla eller stek biffarna några minuter per sida tills köttet är genomstekt. Pressa citronsaft på biffarna och placera dem på ett serveringsfat. Täck biffarna med foliepapper.
Skölj och torka rucolan. Klyv körsbärs¬tomaterna och rör ner dem i rucolan. Blanda olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar. Slå dressingen över salladen och rör sedan ner parmesanflarnen. Servera salladen på amerikanskt vis ovanpå minutbiffarna. Alternativt kan man skiva köttet och röra ner det i salladen.