Tillbaka
Recept

Olivpasta

Vegetarisk
Vegan

Olivpasta

Vegetarisk
Vegan
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Slå oliverna, kaprisen, bladpersiljan och citron­saften i en skål.

Dryckesförslag

Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco.

Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.

Ingredienser
  • 100 g kärnfria svarta oliver, t.ex. kalamata


  • 1 msk liten kapris

  • 1 msk hackad bladpersilja

  • 1 tsk citronsaft


  • ca 2 msk olivolja
 svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning
  1. Slå oliverna, kaprisen, bladpersiljan och citron­saften i en skål.

  2. Mixa med en stavmixer tills blandningen är halvgrov. Gör pastan bredbar med olja. Smaka av med svartpeppar.