Olivpasta

Slå oliverna, kaprisen, bladpersiljan och citron­saften i en skål.

Ingredienser

  • 100 g kärnfria svarta oliver, t.ex. kalamata


  • 1 msk liten kapris

  • 1 msk hackad bladpersilja

  • 1 tsk citronsaft


  • ca 2 msk olivolja
 svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning

  1. Slå oliverna, kaprisen, bladpersiljan och citron­saften i en skål.

  2. Mixa med en stavmixer tills blandningen är halvgrov. Gör pastan bredbar med olja. Smaka av med svartpeppar.

Dryckesförslag
Crostini-bord

Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco.

Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.

Julmiddag på toskanskt vis

Middagen är julaftonens höjdpunkt. I år bjuder vi på fylliga smaker från Medelhavets sol. De klassiska smakerna från Toscana får sällskap av moderna aromer med ostlig touch.

Meny

Fördrink
Tuscan fresco

Förrätt: crostini-bord
Kycklingleverpastej
Olivpasta
Varm sallad på kikärter och bladkål
Bresaola

Mellanrätt
Salviapasta

Varmrätt
Toskansk fläskrulle (grisrulle)
Nöt-fänkålspaté

Dessert
Panforte