Olivhummus är en mångsidig röra, god både som dipp och som pålägg på bröd. Olivhummus och ugnsrostad fetaost är en kombination värd att prova.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Slå oliverna, kaprisen, bladpersiljan och citronsaften i en skål.
Till crostini kan man med fördel dricka ett nyanserat och strukturerat vitt vin gjort på någon av de mindre kända italienska druvorna Fiano, Vermentino eller Ribolla Gialla eller någon av de välbekanta druvorna Pinot Grigio, Sauvignon Blanc eller Pinot Bianco.
Ölvänner kan välja en mjuk och aromrik mörk lager.
100 g kärnfria svarta oliver, t.ex. kalamata
1 msk liten kapris
1 msk hackad bladpersilja
1 tsk citronsaft
ca 2 msk olivolja svartpeppar mald i pepparkvarn
Slå oliverna, kaprisen, bladpersiljan och citronsaften i en skål.
Mixa med en stavmixer tills blandningen är halvgrov. Gör pastan bredbar med olja. Smaka av med svartpeppar.