![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/chat.png)
X
Ett ögonblick…
3 vitlöksklyftor
1 dl örter, t.ex. bladpersilja, mynta och/eller gräslökt
100 g skalade pistaschnötter (inte salta)
1 dl olivolja
det rivna skalet och saften av 1 ekocitron
ca 800 g lammkarré
salt, svartpeppar ur kvarn
Till stekning
en blandning av smör och olja
Till servering
stekt spenatris, en grönsallad
Stekt spenatris
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
ca 3/4 dl olivolja
ca 8 dl kokt, kallt jasmin- eller basmatiris
1 dl ärter
salladsspenat
(några kokta, platta ärtskidor)
2 msk citronsaft
salt, svartpeppar ur kvarn
Värm ugnen till 200 grader.
Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål tillsammans med örterna. Krossa nötterna. Lägg dem, citronsaften och det rivna skalet i skålen.
Tillsätt först hälften av oljan. Kör till en grov massa med stavmixer. Tillsätt så mycket olja att blandningen förblir stabbig, men ändå kan bredas ut.
Bryn lammköttet snyggt i en blandning av smör och olja i en stekpanna. Salta och peppra. Bred ut pistagepastan på köttet.
Stek 10–12 minuter i ugnen. Om du använder stektermometer tar du ut köttet då mätaren pekar på 58 grader. Täck köttet med aluminiumfolie och låt det vila ca 10 minuter. Du kan eventuellt skära köttet till kotletter. Servera med spenatris.
Stekt spenatris:
Skala och hacka löken. Fräs hacket några minuter i olja i en stekpanna på medelvärme.
Tillsätt riset, ärterna och salladsspenaten. Stek under omrörning. Tillsätt ärtskidorna, om du så önskar. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.