Till örtpanerad abborre kan man med fördel servera grönsallad och potatismos smaksatt med citronskal.

X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Paneringen sätter piff på abborrfiléerna. Lättlagat och gott!
Till örtpanerad abborre kan man med fördel servera grönsallad och potatismos smaksatt med citronskal.
600 g abborrfilé
salt
svartpeppar mald i pepparkvarn
1 dl majonnäs
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
1 dl krossad mandel eller pistasch
3 msk finfördelad färsk bladpersilja
1 msk rivet citronskal
olivolja
Recept Sanna Kekäläinen Foto Reetta Pasanen
Torra italienska vita viner gjorda på druvorna Pinot Grigio (Pinot Gris) och Pinot Bianco (Pinot Blanc) lämpar sig utmärkt till örtpanerad abborre. Vinerna rimmar med örtpaneringens aromer och accentuerar fiskens eleganta smak.
Ölvänner kan välja frisk lager eller fruktigt veteöl.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post