Örtpanerad abborre

Paneringen sätter piff på abborrfiléerna. Lättlagat och gott!

Till örtpanerad abborre kan man med fördel servera grönsallad och potatismos smaksatt med citronskal.

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé

  • salt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Panering:

  • 1 dl majonnäs

  • 1 dl panko (japanskt ströbröd)

  • 2 dl riven parmesan

  • 1 dl krossad mandel eller pistasch

  • 3 msk finfördelad färsk bladpersilja

  • 1 msk rivet citronskal

  • olivolja

Tillredning

  1. Bena ur filéerna och krydda dem med salt och peppar.
  2. Rör ihop paneringsingredienserna och panera filéerna. Slå på lite olja.
  3. Stek filéerna i ugn ca 15 minuter (+ 200 °C).

Recept Sanna Kekäläinen Foto Reetta Pasanen

Dryckesförslag
Örtpanerad abborre

Torra italienska vita viner gjorda på druvorna Pinot Grigio (Pinot Gris) och Pinot Bianco (Pinot Blanc) lämpar sig utmärkt till örtpanerad abborre. Vinerna rimmar med örtpaneringens aromer och accentuerar fiskens eleganta smak.

Ölvänner kan välja frisk lager eller fruktigt veteöl.