Fisktacos är en texmex-läckerhet som härstammar från södra Kalifornien. Nu är det dags att skapa en finländsk version av denna specialitet: abborrtacos!
Se recept >
Ett ögonblick…
Paneringen sätter piff på abborrfiléerna. Lättlagat och gott!
Torra italienska vita viner gjorda på druvorna Pinot Grigio (Pinot Gris) och Pinot Bianco (Pinot Blanc) lämpar sig utmärkt till örtpanerad abborre. Vinerna rimmar med örtpaneringens aromer och accentuerar fiskens eleganta smak.
Ölvänner kan välja frisk lager eller fruktigt veteöl.
600 g abborrfilé
salt
svartpeppar mald i pepparkvarn
Panering:
1 dl majonnäs
1 dl panko (japanskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
1 dl krossad mandel eller pistasch
3 msk finfördelad färsk bladpersilja
1 msk rivet citronskal
olivolja
Recept Sanna Kekäläinen Foto Reetta Pasanen