![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
Ostron gratinerade med camambert
Camambertgratinerade ostron med stark smak kan serveras som förrätt eller huvudrätt.
Ett ögonblick…
Camambertgratinerade ostron med stark smak kan serveras som förrätt eller huvudrätt.
24 ostron
3 schalottenlökar
smör
1 dl torrt vitt vin
1 camembertost
4 msk crème fraîche
svartpeppar
Värm ugnen (+240 °C) eller grillen.
Skala camembertosten och skär den i bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Bryn löken i smör i en kastrull och slå i vinet. Koka bort nästan all vätska.
Öppna ostronen och låt dem rinna av.
Placera ostronen på ett galler ovanpå en ugnspanna/fyll en ugnspannan med grovt salt och ställ ostronen upprätta i saltet.
Slå osten och crème fraîchen i kastrullen. Låt blandningen puttra på svag värme tills osten har smultit. Smaka av med svartpeppar och slå blandningen över ostronen (en matsked per ostron).
Gratinera ostronen (se punkt 4) i ugnen eller grillen cirka 10 minuter eller tills ytan är vackert brun. Servera ostronen varma.