Ostron och förlorade (pocherade) ägg

Servera en äkta gourmetentré. Placera ett ägg och tre ostron på en tallrik, krydda ägget med svartpeppar ur pepparkvarn och lite salt. Strö ännu finklippta örter över portionen.

Ingredienser

  • 12 ostron

  • vatten

  • 1/2 dl vitvinsvinäger

  • 4 färska ägg

  • flingsalt

  • koriander, dragon eller körvel

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning

  1. Fyll en tre liters kastrull till hälften med vatten. Koka upp vattnet och slå i vinägern.

  2. Bringa vattnet i rotation med en hålslev. Knäck och slå i äggen. Äggen kan vid behov knäckas på förhand och kokas två åt gången. Låt äggen koka cirka två minuter.

  3. Lyft upp äggen ett åt gången med en hålslev. Låt äggen rinna av på hushållspapper.

  4. Slå ostronen i kastrullen och låt dem koka två minuter. Servera tre ostron och ett ägg per person. Krydda rätten med svartpeppar, salt och örter före serveringen.

Dryckesförslag
Ostron och förlorade (pocherade) ägg

Servera torr champagne (helst av typen blanc de blancs), sancerre-, chablis- eller muscadetvin. 

För vänner av öl kan man föreslå stout, gärna oyster stout.