Tillbaka
Recept

Ostronsoppa

Ostronsoppa

40 min
4 personer
40 min
4 personer

Den läckra minisoppan, som lagas på ostronens köttsaft, kan serveras som förrätt med till exempel friterade ostron. Soppan kan med fördel serveras i uppvärmda espressokoppar.

Ingredienser
  • köttsaften från 12 ostron

  • 2 dl torrt vitt vin

  • 3 schalottenlökar

  • smör

  • 2 dl grädde

  • 1 timjankvist

  • 1 rosmarinstjälk

  • svartpeppar 

  • cayennepeppar

  • flingsalt 

Tillredning
  1. Öppna ostronen, lösgör köttet och ta köttsaften till vara (sila saften).

  2. Hacka schalottenlöken och bryn den i smör i en kastrull. Slå i vinet och saften från ostronen. Lägg timjankvisten och rosmarinstjälken i kastrullen och låt blandningen puttra under lock cirka 15 minuter. Avlägsna timjankvisten och rosmarinstjälken.

  3. Slå i grädden och mixa soppan med en stavmixer. Ostronen kan användas som ingrediens i soppan eller serveras som till exempel friterade (se ovan). Smaka av med svartpeppar och flingsalt. Låt soppan puttra cirka 10 minuter före serveringen.