![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
Ostronsoppa
Den läckra minisoppan, som lagas på ostronens köttsaft, kan serveras som förrätt med till exempel friterade ostron. Soppan kan med fördel serveras i uppvärmda espressokoppar.
Ett ögonblick…
Den läckra minisoppan, som lagas på ostronens köttsaft, kan serveras som förrätt med till exempel friterade ostron. Soppan kan med fördel serveras i uppvärmda espressokoppar.
köttsaften från 12 ostron
2 dl torrt vitt vin
3 schalottenlökar
smör
2 dl grädde
1 timjankvist
1 rosmarinstjälk
svartpeppar
cayennepeppar
flingsalt
Öppna ostronen, lösgör köttet och ta köttsaften till vara (sila saften).
Hacka schalottenlöken och bryn den i smör i en kastrull. Slå i vinet och saften från ostronen. Lägg timjankvisten och rosmarinstjälken i kastrullen och låt blandningen puttra under lock cirka 15 minuter. Avlägsna timjankvisten och rosmarinstjälken.
Slå i grädden och mixa soppan med en stavmixer. Ostronen kan användas som ingrediens i soppan eller serveras som till exempel friterade (se ovan). Smaka av med svartpeppar och flingsalt. Låt soppan puttra cirka 10 minuter före serveringen.