Tillbaka
Recept

Parisersmörgås

Parisersmörgås

20 min
12 personer
20 min
12 personer

Parisersmörgåsen är en klassiker som garneras med kryddad köttfärs och steks i stekpanna på bägge sidor. En snabbversion tillreder du av råkorvsmassa.

Dryckesförslag

Det eldiga chorizo-brödet trivs med fräscht syrligt, friskt och fruktigt halvtorrt vitt rieslingvin.

Vänner av öl kan med fördel välja en mjuk och aromrik mörk lager, vars rika maltighet samsas med chorizons kryddor.

Ingredienser
  • 200 g chorizo-råkorv

  • 12 skivor lantbaguette

  • 1–2 msk smör

Ytterligare

  • cocktailpinnar

  • soltorkad tomat/stora kaprisar/oliver

  • färsk bladpersilja

Tillredning
  1. Kläm ut innehållet ur råkorvsskalet direkt på brödskivan och klappa massan jämn och tät med rena händer.

  2. Smält smöret i stekpannan. Stek brödskivorna vackert bruna först på brödsidan. Vänd och stek korvmassan på svag värme. Lyft upp bröden på ett serveringsfat.

  3. Trä kapris, tomat eller oliver på en cocktailpinne och stick in pinnen i brödet. Smaksätt med bladpersilja. Servera genast.