Pavlovakakor med mascarponeskum

De glutenfria, lätta och välsmakande marängkakorna kan tillredas i god tid före festen. Smaken förhöjs av bär och mascarponeskum med citronsmak.

Ingredienser

Pavlovasmet

  • 4 äggvitor

  • 2 dl socker

  • 0,5 tsk citronsaft

  • 1 tsk majsstärkelse

Mascarponeskum

  • 1 dl vispgrädde

  • 250 g mascarpone

  • 2 msk lime- eller lemon curd

  • (florsocker)

Frostade rosenblad

  • kronblad eller knoppar av ekologiskt odlad ros

  • 1 äggvita

  • strösocker

Till serveringen

  • hallon, frostade kronblad av ros, mynta och lime cur

Tillredning

  1. Tillred först de frostade kronbladen: Skölj och torka kronbladen. Slå äggvitan på en tallrik. Bestryk kronbladen med äggvita. Doppa i socker och låt torka.

  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills blandningen är jämn. Rör ner citronsaften och majsstärkelsen.

  3. Forma degen till kakor på ett bakplåtspapper. Gör en grop för fyllningen i kakornas mitt.

  4. Grädda kakorna ca 1 h 15 min i ugn (100 °C).

  5. Slå vispgrädden och mascarponen i en skål. Vispa blandningen med en elvisp. Smaksätt skummet med lime curd. Smaka av med florsocker.

  6. Fyll groparna i marängkakorna med skum. Garnera med bär, rosenblad, mynta och lime curd.

Dryckesförslag
Pavlovakakor med mascarponeskum

Läcker pavlova tarvar en läcker dryck.

Varför inte servera en röd mousserande brachetto från Italien, en blommig asti med förföriska citrustoner, en fyllig klassisk sauternes med ädla aromer eller en generös late harvest från Nya världen till marängdelikatessen?