
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
De glutenfria, lätta och välsmakande marängkakorna kan tillredas i god tid före festen. Smaken förhöjs av bär och mascarponeskum med citronsmak.
Pavlovasmet
4 äggvitor
2 dl socker
0,5 tsk citronsaft
1 tsk majsstärkelse
Mascarponeskum
1 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk lime- eller lemon curd
(florsocker)
Frostade rosenblad
kronblad eller knoppar av ekologiskt odlad ros
1 äggvita
strösocker
Till serveringen
hallon, frostade kronblad av ros, mynta och lime cur
Tillred först de frostade kronbladen: Skölj och torka kronbladen. Slå äggvitan på en tallrik. Bestryk kronbladen med äggvita. Doppa i socker och låt torka.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills blandningen är jämn. Rör ner citronsaften och majsstärkelsen.
Forma degen till kakor på ett bakplåtspapper. Gör en grop för fyllningen i kakornas mitt.
Grädda kakorna ca 1 h 15 min i ugn (100 °C).
Slå vispgrädden och mascarponen i en skål. Vispa blandningen med en elvisp. Smaksätt skummet med lime curd. Smaka av med florsocker.
Fyll groparna i marängkakorna med skum. Garnera med bär, rosenblad, mynta och lime curd.
Läcker pavlova tarvar en läcker dryck.
Varför inte servera en röd mousserande brachetto från Italien, en blommig asti med förföriska citrustoner, en fyllig klassisk sauternes med ädla aromer eller en generös late harvest från Nya världen till marängdelikatessen?
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post