Renpajens glutenfria botten får smak av den knapriga fröknäckeblandningen.
Se recept >
Ett ögonblick…
500–600 g halvtinad renstek
smör
1 flaska eller burk öl
salt
svartpeppar ur kvarn
Tag ut renköttsbiten ur frysen för att tina ca 1 timme i förväg, då blir det lättare att skära köttet. Välj en bra kniv och börja tälja flagor från någon av kanterna.
Bryn de ännu delvis frysta köttflagorna i en stekpanna. Använd smör frikostigt.
Flytta över flagorna i en kastrull eller gryta och tillsätt ölet. Krydda med salt och peppar. Låt koka sakta på svag värme tills köttet mjuknar. Tillsätt vid behov vatten.
Om du önskar kan du använda också t.ex. bacon och lök i rätten. Servera renskavet med potatismos och lingonröra.
Om renskav känns för mäktigt på sommaren, kan du spara receptet i väntan på hösten och lingonen.