Tillbaka
Recept

Peruansk nötköttswok

Peruansk nötköttswok

20 min
4 personer
20 min
4 personer

Lomo saltado, som är en av favoriträtterna på restaurang La Morena i Näshöjden i Helsingfors, är lätt att tillreda i det egna köket. Huvudingrediensen i rätten är strimlat nötkött, som tillreds med grönsaker och chili. Woken serveras med stekt potatis och ris.

Dryckesförslag

Rätten lomo saltado rimmar utmärkt med ett runt och syltigt malbec-vin från Argentina. Vinets fruktighet balanserar upp chilins starka smak.

Ölvänner kan välja en mjuk, aromrik mörk lager eller en robust och komplex porter.

Ingredienser
  • 500 g strimlat nötkött

  • 150 g hackad rödlök

  • 150 g finskuren tomat

  • 2 hackade vitlöksklyftor

  • 1 chilipeppar eller gul chili skuren i tunna strimlor (på längden)

  • persilja

  • svartpeppar och salt

Tillredning
  1. Bryn köttet. Tillsätt tomaten, löken, chilin och persiljan. Smaka av med svartpeppar.

  2. Låt woken puttra en stund och tillsätt sedan salt.

  3. Rör om och låt woken puttra ytterligare 2–3 minuter.

  4. Servera med stekt potatis och ris.