
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Lomo saltado, som är en av favoriträtterna på restaurang La Morena i Näshöjden i Helsingfors, är lätt att tillreda i det egna köket. Huvudingrediensen i rätten är strimlat nötkött, som tillreds med grönsaker och chili. Woken serveras med stekt potatis och ris.
500 g strimlat nötkött
150 g hackad rödlök
150 g finskuren tomat
2 hackade vitlöksklyftor
1 chilipeppar eller gul chili skuren i tunna strimlor (på längden)
persilja
svartpeppar och salt
Bryn köttet. Tillsätt tomaten, löken, chilin och persiljan. Smaka av med svartpeppar.
Låt woken puttra en stund och tillsätt sedan salt.
Rör om och låt woken puttra ytterligare 2–3 minuter.
Servera med stekt potatis och ris.
Rätten lomo saltado rimmar utmärkt med ett runt och syltigt malbec-vin från Argentina. Vinets fruktighet balanserar upp chilins starka smak.
Ölvänner kan välja en mjuk, aromrik mörk lager eller en robust och komplex porter.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post