
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Njut av den vegetariska pajens smak och doft från Medelhavet.
Botten
150 gram rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 krukor färsk basilika
1 burk soltorkade tomater i olja
100 gram tärnad fetaost
Ägg-mjölkblandning
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
100 gram smetana
250 gram riven ost
salt
svartpeppar
Till dekorering
Färsk basilika, hela tomater
Nyp ihop smör, vetemjöl och bakpulver och tillsätt till sist det kalla vattnet. Blanda degen jämn, men undvik onödig knådning. Bred ut degen i en smord pajform med låga kanter och förgrädda botten i ugnen i 180 °C i 10 minuter. Tillred fyllningen under tiden.
Finfördela basilikan i en blender, men lämna kvar några bladstjälkar som dekorering. Använd sax och klipp de soltorkade tomaterna till lämpliga munsbitar och blanda ner med basilikan. Tillägg de tärnade fetabitarna och bred ut blandningen över det förgräddade pajskalet.
Rör ihop alla ingredienser till ägg-mjölkblandningen, krydda efter egen smak med salt och svartpeppar. Häll blandningen över pajen och grädda i ugn i 225 °C i åtminstone 25 minuter eller tills pajen är färdig och har fått färg. Låt dra en stund före serveringen. Dekorera med basilika och tomat.
En paj med medelhavssmak kan med fördel avnjutas med ett torrt och syrligt vitt vin eller med ett tyskt veteöl med medelstor humlebeska.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post