Tillbaka
Recept

Plommonkompott

Plommonkompott

Plommonkompott får sin fylliga smak av amarone-vin, sirap och kanelståg. Låt kompotten svalna i glasburk och njut med önskade läckerheter. 

Dryckesförslag

Amarone-vin kompletterar plommonkompottens smak på en charcuteriebricka.

Ingredienser
  • 500 g färska plommon 

  • 2 kanelstänger 

  • 1 dl ljus sirap 

  • 1 dl amarone  

Tillredning
  1. Skölj, klyv och kärna ur plom­monen. Slå plommonen i en kastrull och tillsätt kanelstängerna, sirapen och amarone.     

  2. Koka blandningen cirka 5 minuter på låg värme tills plommonen mjuknar. Slå den heta kompotten i glasburkar.  Låt kompotten svalna till rumstemperatur och ställ sedan burkarna i kylskåp. 

Recept Mika Rampa, foto Timo Pyykkö